Goldberg Flamenco Suite | Presskit NL

Goldberg Flamenco Suite

Het idee voor de Goldberg Flamenco Suite ontstond toen Jur Vermijs de Goldbergvariaties van Bach herbeluisterde en hem opviel hem dat de stukken
subtiele overeenkomsten vertonen met flamenco. Sommige van de melodieën leken geknipt voor flamencogitaarstukken en ook wat betreft het eindeloos variëren op dezelfde akkoorden leek een parallel te trekken. Hij besloot arrangementen te maken voor Duo Panman Vermijs, waarbij de verschillende klankkleuren van het flamenco- en klassieke gitaarspel benadrukt worden. De suite is gebaseerd op een selectie van de Goldbergvariaties die op zijn beurt verbonden is aan specifieke flamencovormen, zoals bulerías, tangos en seguiriyas. In oktober 2023 verschijnt het album Goldberg Flamenco Suite.

Duo Panman Vermijs

Duo Panman Vermijs is een inventief gitaarduo, bestaande uit flamencogitarist Jur Vermijs en tango- en klassiek gitarist Tim Panman. De interesse in elkaars muzikale achtergrond en een open blik naar andere genres heeft een hecht muzikale band tussen de twee gitaristen als gevolg gehad. Samen zoeken zij naar de muzikale verschillen en overeenkomsten tussen Zuid-Amerikaanse muziek, flamenco, jazz en vele andere stijlen.

Video

Audio

Pers

Podium, Radio 4, 24 november 2023

NRC, 1 december 2023

Muziekweb.nl, 18 oktober 2023

Spiegelzaal, Radio 4, 19 februari 2023

Podium, Radio 4, 17 december 2021

Boekingen

Duo Panman Vermijs voert de Goldberg Flamenco Suite live uit als duo of als trio, aangevuld met percussie. Het programma bestaat uit de stukken van het album, aangevuld met ander werk uit het repertoire van het duo en materiaal uit solorepertoire van beide gitaristen.

Voor meer informatie over boekingen en technische bijzonderheden, neem gerust contact op met Jur Vermijs.

info@jurvermijs.com

+31641354103

Foto’s

Persfoto liggend
Foto: Mart van Ineveld

Persfoto staand

Foto: Mart van Ineveld

Links

jurvermijs.com

timpanman.com

Concerten